POWER OIL AND GAS

Pageviews Poweroilandgas.com dah 300,000

 
Alhamdulillah, pageviews blog Poweroilandgas.com yang dimiliki oleh Jamal telahpun mencecah 300k pada hari ini. Ianya adalah hasil daripada usaha gigih Jamal untuk membangun dan mempromosikan blog english nie.

Jika dibandingkan dari segi jumlah pageviews dengan blog Jamaluddin.net , memang kalah la Jamaluddin.net sebab pada saat entry nie ditulis, pageviews Jamaluddin.net baru mencapai 276k. Cuma kalau dibanding dari segi Google Pagerank, memang blog english Jamal tue akan kalah lah sebab ia baru capai PR1 berbanding blog Jamaluddin.net nie yang dah capai PR2.

InsyaAllah diharapkan bila Google update Pagerank diorang dalam bulan May atau June nanti, blog Poweroilandgas.com nie akan dapat la PR2 ataupun PR3, itulah target Jamal. Baru la mencanak-canak traffic dari search engine nanti.


 

12 comments:

Terbelog said...

mcm mne nk naikkan PR ye jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Macam2 cara.antara yang paling penting ialah backlinks ke blog kita.

azri johan said...

goodluck untuk PR tu nanti ye :D ada potensi besar tu

Cute Hero said...

lama xupdate ye encik jamal..jeles tgk web en jamal ni..sntiasa menantikan tips terbaru

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks Azri:

Cute Hero: Memang lama menyepi, x update pun blog nie. Bukan x nak kongsikan tips. Tapi hari2 busy fikir entry untuk blog english tue. Tue yang sampai blog nie dah terabai.

InsyaAllah kalau mood nak update blog nie datang balik, Jamal akan kongsikan tips2 adsense dan google pagerank dengan korang semua.

Terbelog said...

backlink dgn referel same ke?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ntah la..term tue berbeza sebenarnya..

HasrulHassan [HH] said...

Bila blog ada niche ni, cepat sikit dapat pageviews yang banyak.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks HH sudi singgah..hehe

MyKeyPad said...

Ada juga ke yang nak baca pasal minyak-minyak dan gas ni bro Jamal?

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

haha, ramai je yang nak tahu pasal Oil & Gas nie. Korang je kot yang x suka..hehe

Semua orang berebut-rebut nak keje oil & gas sebab gaji masyukkkk...

Anonymous said...

gaji masyuk ek.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...