POWER OIL AND GAS

Bagaimana Menghadapi Ujian Dari Allah SWT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Minggu nie mungkin Jamal akan kurang menghasilkan entry dan post terbaru untuk kawan-kawan semua. Ianya bagi memberi peluang kepada Jamal untuk memuhasabah diri sendiri tatkala diberikan Ujian dan Dugaan dari ALLAH SWT.

Dan Jamal mohon rakan-rakan semua untuk mendoakan semoga Jamal memperoleh kesejahteraan dan keberkatan didalam hidup ini, InsyaAllahu Taala. AMIN.

Bila keadaan hati dan fikiran Jamal sudah kembali pulih nanti, InsyaAllah Jamal akan kembali menulis disini. Mungkin seminggu-dua nie Jamal menyepikan diri sikit ye kawan-kawan. Harap semua memahami ye..:-)

Kepada rakan-rakan yang dibelenggu pelbagai ujian dan dugaan dari Allah. Bolehlah hayati sebuah perkongsian dari Jamal nie. InsyaAllah semoga kita sama-sama memperoleh ketenangan dan kebahagiaan.

13 comments:

azrijohan said...

sabar lah menghadapi nya ya Jamal

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

InsyaAllah..sedang menghadapinya dengan sabar...:-)

Hazmin Hamudin said...

harap jamal tabah dalam menghadapi ujianNya

Taste Of Tapah said...

pergi umrah ker jamal? hehe

sabar yer, ustazah saya cakap, Allah yang design kita.. so Dia lebih paham specification kita.. dan Dia lebih tahu macam mana nak Repair n buang part2 yang rosak dalam hati kita... iaitu dengan Testing a.k.a Ujian dan dugaan...

Alhamdulillah.. dapat Ujian..

Norhisham Nordin said...

mudah-mudahan semuanya akan ok...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Takde la TOT. Alhamdulillah dulu dah pernah pergi, lepas nie target nak buat ibadah haji pulak. Tapi tengah tunggu parent pergi dulu la. Satu lagi tanggungjawab sebagai anak yang belum selesai lagi..:-)

Betul tue, semoga Ujian dan Dugaan ini dapat membersihkan Dosa dan Penyakit Hati kita..InsyaAllahu Taala..AMIN

slumberdek said...

bawak bersabar banyak2....dalam hidup mesti ada dugaan dan ujian sebagai hamba kita harus tabah hadapi semuanya.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Betul tue..Thanks Mat

zarazueyin said...

harap bersabar
tima kasih atas perkongsian ini :)

Mohd Zakwan said...

harap bersabar ye dengan dugaan Allah.. lepas dah elok, menulis la seperti biasa ye .. Zakwan doakan Jamal..:)

Jom join segmen yang diadakan oleh Zakwan.. 4 ORANG BERTUAH akan diiklankan websitenya selama 2 minggu 100 %PERCUMA dan akan DIREVIEW di blog Zakwan..selain itu, website anda juga akan diletakkan di bloglist Haris Kaito...Syarat nak join sangat2 mudah !
Klik Sini Untuk Join..

Ila said...

ok,take ur time...mudah-mudahan semuanya ok

CikRangers (CR) said...

hope Jamal dapat bersabar dan tabah ye.. Stiap dugaan yang datang pasti ada hikmah nye.. akan tetap tunggu entri terbaru dari Jamal pasni..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

ALHAMDULILLAH...Thanks semua

Semuanya sedang beransur-ansur pulih. Harap semakin hari semakin baik..InsyaAllah..AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...