POWER OIL AND GAS

Oil and Gas Safety Passport (NIOSH-OGSP)

InsyaAllah, post kali nie Jamal sekali lagi nak cerita berkenaan NIOSH Oil and Gas Safety Passport (OGSP) nie. Kali nie dalam Bahasa Melayu pulak. Hari tue cerita lepas attended NIOSH Oil & Gas Safety Passport class. Nie Jamal nak cerita pulak yang Jamal dah dapat OGSP card nie. Nie la NIOSH OGSP Jamal.



NIOSH OGSP
 BENEFIT OGSP
  •  INSURANCE BENEFITS (accident kat mana-mana pun boleh claim,oversea ke,luar waktu kerja ke, bagus kan)
    - 3 Tahun dilindungi Insuran
    - Insuran Berkelompok NIOSH

    Accident Death (AD)- RM 12,000
    Permanent Disability due to Accident (PA)-RM 10,000
    Normal Death (D)-RM 2,000
    Permanent Total Disability (PTD)-RM 2,000
    Funeral Expenses (FE)-RM 500
    Hospitalization Benefit (HBa)-RM 30 / day (max. of 30 days)
 MENYEMAK STATUS OGSP

 Lepas korang attended OGSP course nie, nanti akan ade exam dalam 40 soalan objektif. Lebih kurang macam exam SPM jugak la. Ade borang OMR semua. Kalau dah pass exam tue baru la kita akan diberi OGSP card nie. Tapi jangan risau, exam die senang je pun.

Untuk menyemak dan mengetahui status exam dan keputusan exam NIOSH OGSP tersebut, kita boleh layari laman web NIOSH. Dan pergi ke OGSP punye page dan kemudian click Verify OGSP Passport. Masukkan no IC, dan kemudian keputusan exam OGSP akan dipaparkan seperti gambar kat bawah nie.


 Ataupun kita boleh menyemak dengan hanya menggunakan khidmat SMS sahaja. Caranya dengan menaip.

NIOSH OGSP <NO IC>

Dan hantarkan ke 15888



 ogsp | oil and gas safety passport | oil and gas safety courses | offshore safety passport | petronas safety passport | petronas offshore safety passport | offshore safety training

10 comments:

Anonymous said...

salam, berapa lama masa tuk dari xm tuh sampai passport ni siap tuan? course n assesment die satu hari je kan? tengkiuk.
-wafi-

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Waalaikumussalam en Wafi..yup, course nie sehari je..dari pg sampai ptg..ptg tue nnt ade exam..dan keputusan exam boleh disemak dalam masa 3 hari bekerja sahaja..so,lepas 3 hari bekerja, kalau pass, boleh terus collect card kat Niosh...senang je..

Anonymous said...

orait tengkiuk. nak pi buat sendrik la passport ni.. tapi kalu boset x mampu leeeee akakaaka
-wafi-

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

memang la...BOSET tue tunggu company sponsor je la..hehe

Anonymous said...

encik jamal tumpang tanye yer. ape soalan2 yang diberikan? adakah nota2 yang perlu kita baca sebelum ambil kursus tu? mekasihhh :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Nanti die akan bagi buku..baca je buku tue..macam nak ambil lesen L je..hehe

Anonymous said...

salam en jamal, dgn adanya paspot OGSP , boleh kah diteruskan dgn mengambil kursus cert OGSP dan berapa anggaran kos .syukran

Anonymous said...

salam en.jamal..sy ada exam ogsp nanti,,sy juz nk tau soalan ada brape erk?berapa kena betul nk bg lulus??thanks en.jamal.

Anonymous said...

salam bang jamal..sy budak baru nak belajr..mcm mane cara nak amik course ni.??..kerja ape yg boleh sy lakukan bler dh ade passport nih.??..ape2 boleh hubungi sy di crazy_boymad@yahoo.com..tq abg jamal..

prj said...

trainig OGSP dari pukul berapa sampai pukul berapa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...