POWER OIL AND GAS

BLOGWALKING SOFTWARE

BLOGWALKING SOFTWARE
 Baiklah, kali ni aku nak share something yang bagi aku, aku rasa benda ni sangat-sangat super duper berguna dalam dunia blogging ni. Benda ni aku baru je jumpe petang tadi lepas jalan-jalan blog atau nama saintifiknya dalam dunia blogging ni, “Blogwalking” atau nama manjanya BW. Sebab tu kalau ade sesape(yang masih tak tahu) yang pelik tetiba ada orang tulis seciput “BW” jer kat shoutbox blog dia, maknanya dia datang jalan-jalan la tu.
So, untuk memendekkan cerita aku kali ni, aku just nak share satu software ni yang diusahakan oleh seorang blogger tempatan iaitu Edy, yang bernama “Blog Walking V 1.6″. Ha, bunyi cam best kan? Meh aku tunjuk sikit benda alah ni.


Inilah dia rupa software tu.. so maknanya korang boleh la simpan semua link blog-blog yang korang akan BW nanti. Lagi satu, software ni ada feature yang akan tunjuk blog mana yang korang dah BW so takdela penat sangat jalan-jalan kan? Lagi satu baru nampak organize kaedah BW korang tu…tak gitu? Lepas dah habis satu round korang BW, boleh reset balik blog yang korang dah jalan-jalan tu and then teruskan dengan round ke-2 pulak…Hehehe


Mudah jer pakai software ni. Korang double klik jer mana-mana link blog yang korang nak pegi and once blog tu korang dah BW, link tu akan pegi ke section Visited Link. So, takdela korang g jalan-jalan blog yang sama kan?
Oklah, membebel banyak-banyak takde guna jugak kan? Meh download kat sini:






blogwalking software | free blogwalking software | download blogwalking software | how to blogwalking | what is blogwalking | apa itu blogwalking | auto blogwalking | auto blogwalking software

46 comments:

sayasayangkamuhamim (: said...

dah download . senang pakai software ni . (:

MuJE said...

tuan blog, macam salah jer sumber tu... :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bagus la kalau senang. I just wanna share je software nie..

Dah ditambah sumbernye..thanks and sorry ye..:-)

monica said...

thanks sharing..nanti sy akan cuba utk menggunakan software ini ye.. :)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome..sy dah dapat first BE..sukenye..hehe..walaupun x sampai sebulan register ngan Nuffnang...

MuJE said...

tuan blog, link tu menuju ke tempat yang sama la.. try hover tengok link tu. dua2 sama...

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sudah diperbetulkan..

kesilapan teknikal amatlah dikesali...sorry ye

Alan Rizque said...

Terima kasih banyak-banyak sudi berkongsi..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

"Sharing Is Caring" ... :-)

mohamadSaleh said...

thnaks... dah download

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

sama2..gud luck ye

Joe Hafiz said...

thanks..mmg terbaik dari ladang!!

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

memang terbaik..mudah digunakan..cepat download jangan tak downlaod ye kawan-kawan...

adibdaddy said...

terima kasih.. tapi kita masih lagi kena taip kat shoutbox blog tue kan

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama-sama..yup..kena tinggalkan komen or kat chatbox..biar diorg boleh singgah blog kita balik nanti..

NuRUl AtHirah SuhaImi said...

thanx..da download da..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your welcome..try la software tue ye..Gud Luck..:-)

Syuxer said...

tercari-cari software ini..akhirnya ketemu..tq bro..dulu kaedah saya men bookmark pahtu wat 4 folder..setiap folder ada 30 blog..huhu lambat gak cara saya...

adibdaddy said...

terima kasih banyak2

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Sama-sama Syuxer dan adibdaddy..:-)

"Sharing Is Caring"

ainaa afiqah said...

banyak info berguna lam jamal punye blog nie..sesuai ar tok saye yang baru jadi blogger nie ..thx!! :)

ainaa afiqah said...

suke sangat blog jamal nie ..banyak info bergune ! thx !

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alhamdulillah..bagus la tue cik Ainaa..Your Welcome :-)

Famili Ceria said...

thnx for software nie...x sangka ada jgak rupanya software mcm nie

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome..:-)

.::: Princess MOMOY :::. said...

x faham cara nak guna kannya.
boleh ajar details sikit tak

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Alamak..Jamal dah lupe cara nak guna software nie la, sebab Jamal dah lama tak gunakannya.

Jamal blogwalking guna bloglist Jamal je sekarang nie..

Sorry ye..

karinkishido said...

thanks. leh try ni.

confdeb said...

thanks for share..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Your Welcome..:-)

alKhattab Batik - Classic Elegant Unique said...

Pakai software lebih kurg mcm autoblogwalking punye software ke? Hmm..


CARA-CARA TINGKATKAN TRAFFIK BLOG ANDA

SeseDaP RaSa said...

wah bleh try nie.. hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

try jgn tak try..rugi nanti..

Mas Joko said...

Terima kasih Jamal, ia membantu.

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Bagus la kalau membantu..

carlz eid_eika said...

sangat berguna blog jamal.dah follow blog jamal dan da download bw.senang la pasni kan.:)

carlz eid_eika said...

sangat berguna blog jamal.dah follow blog jamal dan da download bw.senang la pasni kan.:)

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Thanks carlz

QasehSuci said...

nak cuba cara ni tapi nampak susah...hu3 anyone yg leh tlg?pls help...:)

Dzulqarnaen said...

Best jugak nih, TQ !

Syida Muhajir said...

Banyak info yang berguna untuk blogger baru macam saya....
terima kasih atas ilmu yang diberi.

Bagaimana Dengan Jiwa Ini

cik azLyzah⊙.☉ said...

sangat berguna untuk blogger...tengs share^^

Minah Gedeban said...

Tak boleh download pon...

tips dan trik terbaru said...

nice info :)

Erick Firdaus said...

nice share

botak said...

kenapa x dpt nk download bw nie???
sebagai newbie ase gak nk try gna,,
plz help??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...